BEWUST 12-schepen gaat weer Solo.

Op 8 mei 2013

Gemeentelijk informatieblad De Haan:  redactieraad opzij geschoven !

Het recentste nummer van het gemeentelijk informatieblad in De Haan viel onlangs in de bus van alle inwoners. De schepen voor informatie, Marleen De Soete, vertikte het om de redactieraad samen te roepen. Dat schiet in het verkeerde keelgat bij de voormalige schepen van Informatie Wilfried Vandaele (N-VA/Samen).

Wilfried Vandaele: “Om de inhoud van het gemeentelijk informatieblad te bekijken en te controleren, bestaat er een redactieraad waarin de voorzitters van de verschillende adviesraden zitting hebben (milieuraad, jeugdraad, sportraad, cultuurraad…) en elke politieke fractie een afgevaardigde heeft. Ik ben 6 jaar schepen van informatie geweest en voor elk nummer – 4 per jaar – heb ik de redactieraad bijeengeroepen. Ik ben nog maar pas weg, en de nieuwe schepen vindt het blijkbaar niet meer nodig een redactieraad te houden. Zij vindt blijkbaar dat ze op eigen houtje kan beslissen wat er wel en niet in het blad komt. Dat hebben we in het verleden nog nooit meegemaakt”.

Het argument dat er na de verkiezingen nog geen nieuwe redactieraad is samengesteld, gaat volgens Vandaele niet op. Elke bestaande raad blijft immers in functie tot de nieuwe raad is samengesteld. Dat geldt voor alle raden (gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening, milieuraad, sportraad, raad voor toerisme, jeugdraad, bibliotheekraad, cultuurraad...), dus ook voor de redactieraad.

Wilfried Vandaele: “Vreemd dat die mensen die vroeger altijd kritiek hadden op het gebrek aan inspraak en samenwerking, al bij het begin van de nieuwe legislatuur voortdurend uit de bocht gaan. Ze maken publiciteit voor de opening van het nieuwe sportcomplex zonder de gemeenteraadsleden eerst te informeren, zij vegen hun voeten aan afspraken die in het vorige schepencollege zijn gemaakt, en zij roepen nu zelfs niet eens de redactieraad samen om toe te zien op het infoblad.”

Vandaele besluit fijntjes: “Ik weet zeker dat er tenminste geen dt-fouten in het blad gestaan zouden hebben als de redactieraad de teksten zou hebben nagelezen…”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is