Eilanden voor onze kust - vervolg van Feb 13

Op 28 september 2013

Belofte maakt schuld! Na de uiteenzetting van 23 Feb 13 over het project  "eilanden voor onze kust" had de N-VA afdeling De Haan beloofd om deze materie goed op te volgen en de geïnteresseerden hierover te blijven  inlichten. Vlaams parlementslid en Senator Wilfried Vandaele (N-VA) die tevens in de gemeenteraad van De Haan zetelt, is perfect geplaatst om dit megalomaan plan te blijven opvolgen. Samen met de Heer Raoul Van Lambalgen van Electrawinds hield Vandaele de evolutie van het project nogmaals tegen het licht. Na kort het algemeen kader te hebben geschetst, werden de luisteraars vooral op de hoogte gebracht van het resultaat van verscheiden recente studies. Hij verduidelijkte vervolgens op neutrale wijze het standpunt van de betrokken regeringen. Iedereen begreep allicht snel dat er nog veel onbekende gegevens en tal van vraagtekens over het project zweven.

De Heer Van Lambalgen lichtte op zijn beurt met passend cijfermateriaal en met een interessante film, hoe het windmolenproject op onze Thorntonbank praktisch tot stand kwam.

Wij leerden dat er in het kader van "eilanden voor onze kust" , niet veel veranderd is sinds februari 2013. De federale en de Vlaamse overheid hebben blijkbaar elk hun studies waarnaar zij refereren om hun optiek te verdedigen. Het publiek begreep gaandeweg dat deze visies vaak haaks liggen en dat er nog teveel tegenstrijdigheden zijn in de dure milieurapporten die hieromtrent ter inzage liggen.

Zoals van meet af aan gezegd, was het geen politiek debat. Er kwam jammer genoeg geen concreet antwoord op vragen over het verder verloop van de plannen. Wat wel vast staat is dat het geïnteresseerd publiek moet weten dat de N-VA Afdeling De Haan via de persoon van Wilfried Vandaele dit alles met argusogen zal opvolgen.

Ik nodig u bijgevolg uit om regelmatig onze website en/of de site van Senator Vandaele te raadplegen om verder haarfijn op de hoogte te blijven over dit belangrijk gebeuren voor onze regio.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is