Gemeentebestuur verloor 2 jaar tijd: Watersportpaviljoen nu toch voor De Windhaan

Op 31 mei 2015

Op de gemeenteraad van 28 mei 2015 onthield N-VA/Samen zich bij de stemming over de “dading” die het gemeentebestuur sloot met De Windhaan. Die vzw baatte de vroegere watersportclub uit en kreeg aanvankelijk ook het nieuwe gebouw toegewezen. Het schepencollege trok die toewijzing echter weer in en na veel besluiteloosheid van “ja, nee, of toch wel”, liep het dossier vast in een juridisch kluwen. Met als resultaat dat de gemeente het gebouw twee jaar zelf uitbaatte, zonder er een echte impuls aan te geven, want alles was toch maar voorlopig...

N-VA/Samen is blij dat de knopen nu eindelijk zijn doorgehakt en wenst De Windhaan alle succes toe. Toch onthield de groep zich bij de stemming om duidelijk aan te geven dat de volle verantwoordelijkheid voor dit totaal ontspoorde dossier bij de huidige bestuursploeg Bewust 12 ligt. 

Zij zijn verantwoordelijk voor twee jaar stilstand en staan nu na twee jaar getouwtrek precies op hetzelfde punt waar ze vertrokken zijn.

Het is pas nadat Bewust 12 zag dat ze het gingen verliezen bij de Raad Van State dat er beweging kwam in het dossier. 

De imagoschade voor onze gemeente is groot. Ook de belastingbetaler heeft schade geleden, twee jaar procederen kost handenvol geld.

Een gemeentebestuur moet goed nadenken alvorens een beslissing te nemen, maar eens die is genomen, moet de beslissing worden uitgevoerd. Besluiteloosheid is nooit de basis van goed beleid. Om dat aan de kaak te stellen, hebben wij ons dus onthouden bij de stemming.

Hopelijk kan het watersportpaviljoen nu eindelijk feestelijk worden geopend en professioneel uitgebaat zodat het een troef wordt voor ons strand !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is