Gunning N34 Ringlaan De Haan goedgekeurd

Op 15 februari 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Op 14 februari keurde Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van openbare werken, de gunning goed voor de herinrichting van de Ringlaan Wenduine. Een paar maanden geleden was het dossier vastgelopen, maar Vlaams volksvertegenwoordiger Wilfried Vandaele (N-VA) van De Haan-Wenduine slaagde erin het dossier weer vlot te trekken. Hij kwam met succes tussen voor het rioleringsdossier en het wegenisdossier.

De minister keurde de gunning goed voor de doortocht van de N34 Ringlaan in De Haan. De wegvakken zijn in slechte staat en voldoen deze niet meer aan de eisen betreffende verkeersveiligheid. Het onveiligheidsgevoel van de ‘zwakke’ weggebruikers ligt hoog, in het bijzonder door de inrichting van de parkeerstroken, fietspaden en voetpaden. Daarnaast ligt er ook nog geen systeem van gescheiden rioleringen, en kan het systeem van de verkeersregeling op de drie belangrijke kruispunten nog verder verbeterd worden.

Deze gunning gaat over de volledige herinrichting van de doortocht van de N34 te Wenduine (De Haan) vanaf het kruispunt met de de Smet de Naeyerlaan (kmp 16,550, kant “Manitobahelling”) tot en met het kruispunt met de Leopold ll-laan (kmpt. 17,744, kant “De Dunerose”). Aansluitend maken ook de N34Y tussen kmpt. 8,000 en 8,264 en de N317 Nieuwe Rijksweg / Driftweg deel uit van dit project. De verkeersas zal heraangelegd worden, in combinatie met de uitbouw van vrijliggende fietspaden en een systeem van gescheiden rioleringen.

Het volledige project zal maar liefst 11.880.506,93 EUR kosten, en nog dit jaar uitgevoerd worden. Aandeel van de Administratie Wegen en Verkeer is 5.614.216,52 EUR, de rest van de kosten zal gedragen worden door medefinancierders De Haan (1.160.914,45 EUR), TMVW (925.681,00 EUR) en Aquafin (4.179.694,95 EUR).

Bart Lippens, voorzitter N-VA De Haan- Wenduine: "Er wordt al jaren gepalaverd over de heraanleg van de Ringlaan Wenduine, maar er kwam maar geen schot in de zaak. Het is dank zij ons plaatselijk Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele dat het dossier vlot getrokken werd. Het schepencollege van De Haan heeft op een bepaald moment zijn hulp gevraagd omdat het dossier vast zat. Vandaele heeft zijn best gedaan bij de Vlaamse diensten die over de rioleringssubsidies moeten beslissen, en bij Vlaams minister Ben Weyts, met wie hij eigenlijk wekelijks overlegt over dossiers in de streek. Dat de werken nog in 2017 worden uitgevoerd, is een goede zaak".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is