Kerstmarktactie ten voordele van het Zeepreventorium

Op 28 december 2013

Midden december 2013 werden wij geïnformeerd dat Minister Geert Bourgeois de mucoviscidose patiënten van het Zeepreventorium in De Haan ging steunen via Music For Life. Vanzelfsprekend werd de NVA Afdeling De Haan betrokken bij dit sociaal gebeuren. Tijdens onze decembervergadering schoven enkele bestuursleden prompt een reeks voorstellen naar voor. Er werd unaniem beslist om zelfgemaakte koekjes, snoepwaren en glühwein te offreren aan wie de muco-patiënten zou komen steunen. De Kerstmarkt van de gemeente was de gedroomde plek om het initiatief te realiseren, het organiseren kon beginnen.

Op vrijdag 17 december  2013 huurden wij een chalet vlak naast de ijspiste en de dagen voordien zetten enkele van onze dames zich in om allerlei lekkers klaar te maken. Op vrijdagnamiddag stonden een vijftal bestuursleden paraat om alle versgebakken waren in ontvangst te nemen en de geïnteresseerden te begroeten. Het initiatief werd een groot succes dat gesmaakt werd door iedereen. Zelfs niet NVA-leden en niet politiek geëngageerde bezoekers feliciteerden de initiatiefnemers. Het overhandigen van de pakjes in ruil voor een financiële steun en het inschenken van glühwein liep als een trein. Omstreeks 22 Hr was alles uit de deur en kon iedereen met een goed gevoel huiswaarts keren.

Op tot de volgende belangrijke inzet van de NVA afdeling De Haan. U wordt binnen kort op deze site geïnformeerd over het globale resultaat van de actie in West-Vlaanderen.

Prettige eindejaarsfeesten en gelukkig 2014.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is