Matti Delbarge bij SAMEN

Op 19 januari 2012

Voorzitter van de Haanse jeugdraad Mathieu Delbarge – als “Matti” bekend bij de jeugd van De Haan – treedt toe tot de groep SAMEN van jeugdschepen Wilfried Vandaele en komt in oktober op voor de gemeenteraadsverkiezingen voor die lijst. Delbarge werd de voorbije maanden door zowat alle politieke groepen in De Haan gevraagd om op hun lijst te komen, maar het werd dus SAMEN.

Mathieu Delbarge: “Ik ben geen echte “partijpoliticus” en de groep SAMEN brengt mensen van verschillende pluimage bij elkaar. Wel heeft iedereen in de groep hetzelfde doel voor ogen en willen ze politiek bedrijven op een correcte manier in een open geest. Dat is voor mij een belangrijke reden om voor SAMEN te kiezen.”

Als voorzitter van de jeugdraad zegt Mathieu Delbarge tevreden te zijn met wat de voorbije jaren werd gerealiseerd. De subsidiëring van de jeugdbewegingen werd versterkt, het jeugdhuis De Broedkasse kreeg eindelijk een onderkomen, de Polderwolven in Wenduine kregen een nieuw lokaal en momenteel wordt ook de renovatie van de scoutslokalen in De Haan voorbereid. De succesvolle Beach Parties brengen de jeugd samen in de zomermaanden en brengen iets extra’s in het laatje. De jeugdverenigingen hielden ook andere gezamenlijke activiteiten. De jeugdraad wordt ook ernstig genomen door het beleid, dat rekening houdt met de voorstellen van de jongeren.

Mathieu Delbarge: “Voor ik Wilfried Vandaele leerde kennen, had ik maar weinig sympathie voor hem. Ik dacht dat hij met al zijn andere bezigheden geen energie zou steken in het jeugdbeleid. Maar dat klopte niet. Al snel bleek het te klikken tussen ons en wij hebben samen heel wat kunnen realiseren. Dat ik Vandaele en zijn mensen nu bijsta bij de komende verkiezingen, is voor mij dan ook een logische stap.”

Jeugdschepen Wilfried Vandaele: “Mathieu Delbarge heeft de jeugdraad de voorbije jaren op een uitstekende wijze geleid en hij slaagde erin de verschillende jeugdbewegingen in een vriendschappelijke sfeer samen te brengen en te laten samenwerken. Met mooie resultaten. Ik ben dan ook zeer blij dat we nu ook voor de verkiezingen op hem kunnen rekenen. Hij zal natuurlijk niet de enige jongere zijn op onze lijst, maar hij wordt wel ons jongerenboegbeeld.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is