N-VA/Samen: “beleidsplan De Haan komt te laat”

Op 20 november 2013

De leden van de gemeenteraad in De Haan kregen van het gemeentebestuur te horen dat er een extra gemeenteraad komt op 30 december 2013. Op die gemeenteraad zullen het meerjarenbeleidsplan en het financiële plan voor de komende jaren besproken worden.

De oppositie vindt dat niet kunnen.

Wilfried Vandaele (N-VA/Samen): “de Vlaamse overheid verplicht de gemeenten om die plannen voor te leggen in de loop van het eerste werkjaar na de verkiezingen. De nieuwe Bewust-meerderheid heeft dus al meer dan een jaar –sinds oktober 2012-  de tijd gehad om een en ander voor te bereiden, maar wacht letterlijk tot de laatste dag om de plannen voor te leggen. Dit is er echt over. Men had het alleen nog bonter kunnen maken door op oudejaarsavond te vergaderen !”. De uitleg die Vandaele kreeg is dat het informaticacentrum Cevi, dat de gemeente bijstaat, met technische problemen kampt.

Vandaele: “er zijn altijd wel excuses denkbaar, en het kan best zijn dat Cevi problemen heeft. Maar ik stel alleen maar vast dat over het meerjarenbeleidsplan het hele jaar lang nog met geen woord is gerept, en dat men alles dan rap-rap en op het laatste nippertje erdoor moet duwen. Dat belooft weinig goeds voor de inhoud en de kwaliteit van de beleidsvisies die deze meerderheid ons wil voorschotelen”.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is