Nieuwe subsidies voor milieuvriendelijke investeringen

Op 21 december 2021, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Leefmilieu

Op voorstel van schepen van Leefmilieu Mathieu Delbarge (Open & N-VA) keurde de gemeenteraad op 16 december unaniem enkele nieuwe en aangepaste subsidiereglementen goed. Die subsidies zijn beschikbaar vanaf 1 januari 2022. Het gaat om milieusubsidies voor warmtepompen in combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen, zonneboilers, thuisbatterijen en groendaken. Er komt ook een opknappremie voor wie zijn huis renoveert. 

 

 

Eigenaars die hun huis renoveren of verhuurders die hun huurwoning renoveren en verhuren via een sociaal verhuurkantoor, kunnen een beroep doen op een opknappremie van maximum 2.000 euro. Voor wie maximum 35 jaar oud is, wordt de premie verdubbeld.
 

Er komt een nieuwe subsidie voor particulieren die een warmtepomp installeren, in combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen. Zij kunnen een subsidie voor 20% op de kostprijs krijgen, met een maximum van 1.000 euro. Wie al fotovoltaïsche zonnepanelen heeft, kan tot maximum 500 euro terugkrijgen als hij/zij een warmtepomp plaatst. De huidige subsidie voor fotovoltaïsche zonnepanelen wordt geschrapt. 

 

Een subsidie voor het plaatsen van een zonneboiler bestond al, maar die wordt nu aangepast. De subsidie bedraagt maximum 250 euro. 

 

Er komt ook een subsidie van maximum 500 euro voor thuisbatterijen.
 

Tot slot komt er een subsidie voor wie een groendak installeert. Hiervoor kan je 30 euro per vierkante meter terugkrijgen, met een maximum van 1.200 euro.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is