Ter Zee wordt commercieel project

Op 24 juni 2017, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW, Zorg & Welzijn

N-VA/SAMEN betreurt de gang van zaken rond het project Ter Zee aan de Ringlaan in Wenduine. Op de plaats waar een zorgcentrum zou komen, verrijzen  straks appartementen. Een commercieel project in plaats van een project in het algemeen belang.

Bart Lippens, voorzitter van de N-VA: “Wilfried Vandaele verzette zich zo’n 12 jaar geleden tegen de plannen van de socialistische zuil om aan de Ringlaan in Wenduine een megalomaan zorgcentrum op te richten. Toen hij in 2006 schepen van Ruimtelijke Ordening werd, slaagde Vandaele erin om in overleg met de buurt een compromis te vinden. De initiatiefnemers hielden meer afstand van de buren en beperkten het volume. Daarbij werd steeds in het achterhoofd gehouden dat het hier ging om een project van algemeen belang: een zorg- en revalidatiecentrum waar ook plaatselijke inwoners terecht konden en waar heel wat werkgelegenheid mee gepaard zou gaan." 

De serviceflats aan de site Ter Zee (Wancourtstraat) worden echter omgevormd tot 56 appartementen voor alleenstaanden en eenoudergezinnen. En op de rest van het terrein verrijzen vier appartementsblokken, met aan de kant van de Ringlaan 5 verdiepingen (één meer dus dan Vandaele destijds vergunde voor het zorgcentrum) en 4 verdiepingen aan de achterkant. Die blokken bevatten samen 84 woongelegenheden. Dat brengt het totaal op de site dus op 140 woongelegenheden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is