Wilfried Vandaele kwaad op De Lijn

Op 3 augustus 2012

Geen steenslag i.p.v. gras tussen de tramsporen.

Aan de vooravond van Trammelant, het jaarlijkse feest rond het tramstationnetje van De Haan, maakt Wilfried Vandaele, Vlaams volksvertegenwoordiger (N-VA) en schepen in De Haan, zich kwaad op De Lijn.

 

Al jaren is er tussen de tramsporen in De Haan centrum en Wenduine gras ingezaaid. Op die manier rijdt de tram in een volledig groene bedding. Dit tot ieders tevredenheid. Momenteel herlegt De Lijn de sporen en het gras wordt vervangen door steenslag. Dat is nu al gebeurd tussen de Vosseslag en het tramstationnetje van De Haan, en na het bouwverlof werkt men verder richting Wenduine.

 

Wilfried Vandaele: “dat is echt een stap achteruit. In het centrum van Wenduine en in de concessie van De Haan was het gras echt bijzonder mooi en zeker in de concessie in harmonie met de omgeving, want er is een brede grasberm. In die berm groeien trouwens heel wat waardevolle planten. Dat het gras meer onderhoud vraagt, is volgens Vandaele geen argument, want het is de gemeente en niet De Lijn die het gras maait. Dat gaat nu trouwens zeer gemakkelijk want er is nu geen niveauverschil waardoor de grasmaaier gewoon over de sporen kan maaien. De Lijn haalt aan dat een nieuwe machine werd aangekocht om oneffenheden in de sporen weg te werken. Die machine rijdt op de sporen en duwt steenslag onder de sporen als er verzakkingen optreden. Daarom moet het gras weg.

 

Vandaele vindt dat men op sommige plaatsen uitzonderingen moet maken en het gras moet terugbrengen. Hij schreef hierover een brief naar minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits en stelde een parlementaire vraag.

 

 

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is